Blog

Op vakantie als zzp’er? Hoe regel je dat?

Als zzp’er krijg je geen vakantiegeld en je salaris wordt niet doorbetaald. Dus hoe doe je dat dan? Je kunt natuurlijk alvast een vakantiepotje maken. Op de website van bieb.knab.nl vind je vijf nuttige tips voor het vullen van je vakantiespaarpot.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat vindt de website zzp-school.nl ook. Volg het tien-stappenplan zodat je alles onder controle hebt.

Een luxe vakantie betekent niet per sé een perfecte vakantie. Het gaat tenslotte om de beleving. Misschien is die budgetvakantie wel leuker en spannender. Kijk eens op skyscanner.nl. Daar staan de tien beste tips voor een budget zomervakantie.

Ben je bang dat je belangrijke informatie mist als je op vakantie bent? Of dat die ene klant naar de concurrent stapt, omdat jij je telefoon niet opneemt? Vind je dat je nodig bent op kantoor? Op de website Sochicken.nl schrijft Jelle Hermus waarom je juist wel kansen mag laten schieten.

Werk en vakantie combineren? Of toch niet?

Dat is voor iedereen natuurlijk verschillend. Het is heerlijk om twee of drie weken je aandacht te verleggen naar nieuwe activiteiten en nieuwe indrukken. Even niet aan je werkplek denken is best fijn. Een combinatie van werken en vakantie vieren is soms een prima optie die juist voor rust zorgt.

De website zzpbarometer.nl introduceert de workation, een combinatie van werken en vakantie vieren. Voor zzp’ers die voor hun werk een laptop gebruiken biedt dit een mooie kans om werk en plezier met elkaar te combineren. Je hoeft dus niet per sé in een kantoorruimte te zitten om productief te zijn.

Op nrcl.nl lees je de verhalen van drie zzp’ers die tijdens de vakantietijd gewoon doorwerken en daar veel plezier in hebben. In hetzelfde artikel is Wilmar Schaufeli, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan het woord. Hij vertelt dat er een balans moet zijn tussen inspanning en herstel. Kun je die balans vinden, dan levert het energie op.

Stel dat je vijf dagen per week je werkplek in een kantoorruimte hebt en je ervaart in je achtertuin al een vakantiegevoel. Heerlijk toch? En in Nederland is genoeg te beleven. Af en toe een dagje weg, afgewisseld met een luie dag is best oké. En misschien zoek je dan stiekem even contact met die ene belangrijke klant, ga je een dagje wel naar kantoor, of werk je je administratie bij. Check voor leuke uitjes de website van daguitje.nl.

Geniet van je (werk-)vakantie!

Heb je de ideale combinatie van werken en vakantie vieren gevonden? Lukt het je om je werk helemaal los te laten? Tips zijn van harte welkom, dus laat gerust een berichtje achter.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze verschillende kantoorruimtes