Werkstek
Ondernemers

Uitgelicht

Rogier Gervers – The Trainers

Personal Trainer

Door: Vincent Kuyvenhoven

In de parkeergarage op niveau -1 van ons pand aan de Haarlemmerweg is een grote ruimte te vinden waar de grafische lijnen van de parkeervakken logischerwijs overgaan verwijzend aan die van een gymzaal. Boxballen, bezemstelen, elastieken en gewichten staan opgesteld in formatie en bieden in gebruik de nodige weerstand jou te transformeren tot een beter mens. We spreken met Rogier van ‘de Trainers’, en laten ons verleiden meteen een les mee te doen. #itsalwaysshowtime

Jullie werken met het motto: “it’s always showtime”, wat betekend het precies?
“It’s always showtime” is echt een slogan net als ‘Just Do it’.
We willen daarmee uitdrukken dat ieder moment van je levensstijl in het drukke Amsterdam aandacht vraagt voor elk moment. We hebben het druk maar we willen ook volop genieten, je moet altijd klaarstaan.

De slogan werkt goed, mensen kunnen zich er goed in vinden en het is een sterke pay-off.
Ons programma draagt bij aan een mentale en lichamelijke balans plus fitheid. Wij hebben iets gecreëerd waar deze facetten samenkomen tot een volledig pakket. We proberen een movement te creeeren dat doen we door zichtbaar in het openbaar trainingen te geven, zoals in het Vondelpark. Met de slogan op de t-shirts vormt de groep ook een eenheid.

Op welke tak van sport richten jullie je?
We combineren meerdere elementen van het sporten en bewegen. Kracht en conditie, en andere facetten zoals voeding. We hebben ook een tijdje Yoga op zondag gedaan.

Voordat je een programma bij ons doet, laten we je door een diëtist doorlichten, testen, meten en begeleiden. Onze ‘core’ zijn de “showtime”-programma’s. Zes weken lang train je drie keer in de week een sessie van 75 minuten, dat klinkt zwaar maar in groepsverband is dat erg leuk en motiverend.

We huren ook een ruimte aan de van Lennepkade, daar doen we voornamelijk personal training, op de Haarlemmerweg de programma’s.

Hoe verliep dat, de overgang van je oude baan naar een zelfstandige weg?
Dat verliep redelijk smooth, het is wel een beetje eng natuurlijk dat je iets opzegt. Maar dat heeft zoveel meer gebracht, uiteindelijk vergroot het wel de mogelijkheden en het levert veel meer energie op.

Toen we deze ruimte aangeboden kregen was dat eveneens een stimulans. Via de reguliere weg iets huren voor een ruimte van deze omvang (250 m2) loopt dat al snel op in de duizenden euro’s per maand, op dit moment is dat voor ons niet haalbaar. Nu staat de ruimte s’middags nog wel eens leeg en dat is niet direct een financiële zorg gelukkig.

Wat is jou droom als ondernemer?

De komende tijd richten we ons vooral op Amsterdam. Deze stad bied heel veel mogelijkheden, omdat ik net vader geworden ben, is het belangrijk dat we de zaken hier goed op orde te hebben.

Succes en plezier zijn de twee pijlers die we gebruiken. De community van #itsalwaysshowtime is nu zo sterk aan het worden. De boodschap die we uitdragen is dat werken, vrije tijd en lekker sporten een gezonde mix kan zijn, aanvullend met voeding en educatie, gekneed tot een relaxte lifestyle.

Ondertussen ligt het tempo en de balast op het lichaam van de oefeningen best hoog?

Het is meer dan alleen die sixpack en de betere versie van jezelf, van dat imago als sportschool willen wij juist een beetje af stappen. Ook verleggen wij de druk van het ‘moeten’ meer naar ‘mogen’. Doelen zijn mooi als uitgangspunt, maar als je ze een keer niet haalt, so what?

Wij zien dat mensen hier met stress aankomen en goed willen presteren. Hier leer je dat dus enigszins van je af te zetten. Wij willen dat je na een training met plezier naar huis gaat.

De resultaten zijn een verbetering in slaap, beter tegen kritiek op het werk kunnen, een betere partner zijn. De vibe draagt daaraan bij. Sommige zeggen dat ze het eerder hadden willen weten, het geeft echt een kick om dat te horen.

Stel ik heb een sterkte prestatiedrang en kom hier trainen, hoe zetten jullie het ‘geforceerde moeten’ om in plezier?
Alle trainers hebben de ALO gedaan, we zijn allemaal leraren en zijn gewend voor een groep te staan.

Wij leven ons in in elk individu en verschillende levensstijlen. De insteek is best persoonlijk en leren bij iedereen aan te voelen wat hun doel is en waar ze tegen aan kunnen lopen. Wij hameren als trainers elkaar op heldere communicatie naar klanten en dat we ze bij hun naam te kennen.

Het is hier wel hard trainen, fluitend kom je een sessie niet door. Door persoonlijk contact te maken ontstaat er meer ruimte en motivatie voor mensen om aan zichzelf te werken. Het vertrouwen is erg belangrijk en dat kleine beetje hulp bieden wij.

Nu de lente komt, gaan jullie dan lekker naar buiten?

Ja, we hebben een bakfiets, daarmee fietsen we met de spullen naar het Westerpark of de Vondelpark. Iedereen erachteraan hollen als warming-upje. Ontzettend leuk! Doe je een keer mee met de ‘Open-gym’?

 

Bronnen:
thetrainers.nl