Blog

Ondernemersdilemma: thuiswerken of een werkplek huren?

De was ophangen, de vaatwasser uitruimen, kinderen van school halen, postkantoor spelen voor de buren en ook nog proberen te werken. Tja, het leven van een zzp’er gaat niet altijd over rozen. Hoe krijg je meer structuur en rust?

Neem de situatie van Jeroen

Jeroen is 38 jaar, heeft een vriendin en twee kinderen en is sinds een half jaar zzp’er. Hij is boekhouder en werkt vijf dagen per week thuis. Zijn vriendin Anna werkt vier dagen en is administratief medewerker bij een makelaarskantoor. Ze hebben samen goede afspraken gemaakt over de zorg voor de kinderen en de verdeling van het huishouden.

De praktijk pakt anders uit

Jeroen merkt dat als hij werkt er toch veel tussendoor komt. Privé en werk lopen behoorlijk door elkaar heen. Zo brengt en haalt hij de kinderen naar en van school, ruimt hij de vaatwasser leeg, doet de was en haalt de boodschappen. Ook neemt hij regelmatig pakketjes aan voor de buren, waardoor hij zich niet meer kan concentreren. Al met al raken zijn werkuren steeds meer versnipperd, waardoor hij ook s’-avonds werkt. Bovendien vindt hij het niet prettig om klanten thuis te ontvangen. Hij vindt dat niet professioneel. Anna merkt ook dat de verdeling van taken zoals ze dat hadden afgesproken in de praktijk anders uitpakt dan ze dachten.

Jeroen en Anna praten hierover met elkaar. Ze kijken naar mogelijkheden voor een andere werkplek, kinderopvang en de verdeling van de huishoudelijke taken.

Een oplossing is snel gevonden

Opa en oma willen voorlopig twee dagen per week op de kinderen passen. Jeroen en Anna verdelen de huishoudelijke taken op een andere manier. Jeroen blijft drie dagen thuis werken en gaat op zoek naar een werkruimte voor de andere twee dagen. Hij vindt een bedrijfsverzamelgebouw op 15 minuten fietsen van zijn huis. Dat is voor nu de beste oplossing en de kosten vallen mee.

Hij maakt een afspraak met de verhuurder van het betreffende kantoorpand. Deze leidt hem rond in de kantoorruimte. De sfeer is prettig en alles wat hij voor zijn werk nodig heeft, is aanwezig. Ook het contact met de andere huurders is aangenaam.

De nieuw situatie bevalt prima

Jeroen en Anna zijn nog steeds tevreden met de werkverdeling. Het bedrijf van Jeroen groeit, waardoor er meer inkomsten zijn. De kinderen gaan nu één dag per week naar de buitenschoolse opvang. Daar hebben ze het naar hun zin. En hoewel opa en oma genieten van het oppassen, vonden ze twee dagen toch wat veel.

Voor Jeroen en Anna is het huren van een werkplek bij een bedrijfsverzamelgebouw de ideale oplossing voor dat moment.

Werkstek heeft werkplekken te huur speciaal voor ondernemers, onder de marktconforme prijzen, met opzegtermijnen van één tot drie maanden. Ben je geïnteresseerd dan kun je een mail sturen aan info@werkstek.nl.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze verschillende kantoorruimtes