Blog

Tips voor een prettige werkplek

Natuurlijk weten we allemaal hoe de ideale werkplek er uit ziet. Bureau en stoel op de juiste hoogte, een aangename omgevingstemperatuur, planten om je heen en daglicht. Maar, al werkende ben je daar helemaal niet mee bezig. Daarom toch vier tips om een fijne werkplek te creëren.

Werkhouding

Je kent het wel, ben je lekker bezig op je computer en ineens merk je dat je helemaal onderuitgezakt zit. En ’s-avonds heb je ook nog eens last van je nek en schouders.

Dus toch dat bureau en die stoel maar aanpassen en af en toe naar de koffieautomaat wandelen of een praatje maken met één van je co-workers.

Wil je je werkhouding verbeteren, dan kun je hier en hier kijken voor tips.

Op deze website staat informatie over een goede houding, oefeningen en een overzicht van pauze-apps.

Op Deoptimalewerkplek kun je een test doen om je werkplek goed in te richten.

Hier vind je een overzicht van gratis anti rsi-software.

Wist je trouwens dat wandelen het perfecte middel is om inspiratie op te doen? Er gaan namelijk allemaal stofjes in je hoofd aan het werk die je creativiteit bevorderen. Vind je het interessant om daar meer over te weten te komen, dan staat hier uitgelegd hoe dat werkt.

Bureau

Een rommelig bureau zorgt voor een rommelig hoofd. Opruimen dus. Papieren in mapjes of in het vierkante archief. Maak ook af en toe je toetsenbord en muis schoon (je wilt niet weten hoeveel bacteriën daar op zitten) en je beeldscherm.

Zorg dat je belangrijke dingen binnen handbereik hebt: zoals pennen, kladblok en telefoon.

Zet een plant op je bureau. Planten zorgen voor zuurstof en geven je een goed gevoel (en je moet ze af en toe water geven, dus dan heb je ook weer een wandelingetje).

Computer

Een opgeruimde computer is net zo belangrijk als een opgeruimd bureau en geeft ook rust in je hoofd. Maak mapjes en geef die een nummer en een naam (nummer 01 voor het mapje dat je het meest gebruikt) en berg je documenten op in de juiste mapjes.

Zorg voor een leeg postvak. Nee, het is niet de bedoeling dat je alle mailtjes verwijdert, maar dat je ook in je mailbox mapjes maakt:

  • Lezen
  • Afhandelen
  • Afwachten
  • Archief

Maak in de map Archief submappen (ook op nummer) voor al je documenten. Lees je mail twee keer per dag (liefst ’s-morgens en s’-middags) en plaats mailtjes meteen in de juiste mapjes.

Omgeving

Je werkomgeving is belangrijk. Is er voldoende daglicht? Is het niet te warm of te koud? Zijn er planten en fijne mensen om je heen? Heb je ruimtes om koffie te drinken, te lunchen of te vergaderen? Is de omgeving schoon en netjes? Allemaal zaken die er toe bijdragen dat jij lekker kan werken.

Werkstek heeft verschillende bedrijfsverzamelgebouwen en huurt en verhuurt kantoorruimtes voor ondernemers. Wil je weten of wij in jouw omgeving gedeelde werkplekken verhuren? Kijk dan hier voor alle locaties. Wil je weten wat het kost om als zzp’er bij ons een coworking space te huren? Klik dan hier.

Wij vinden het belangrijk dat onze huurders zich thuis voelen. Daarom zijn wij benieuwd naar jouw wensen voor de perfecte werkplek. Heb je tips of wil je een werkplek huren? Stuur ons een mail!

Geïnteresseerd?

Bekijk onze verschillende kantoorruimtes